The Summit

Suzhou, China

The Summit is a two-parcel development that connects to the existing metro station and borders both sides of Suhua Road, Suzhou’s ceremonial boulevard and center for commercial development. The mixed-use development totals 146,000 square meters and include office, retail and luxury residences that offer unobstructed eastern views to Jinji Lake.

The design concept organizes the various program elements into a series of interlocking volumes. Each volume is sized to provide optimal functional depth for the program contained within, while creating a compositional quality that visually unifies the two parcels. An innovative gridded façade system is employed for both towers to further visually marry the projects while seamlessly integrating operable ventilation for all users. LEED Gold certification is mandated for the development, and direct connection to mass transit, extensive green roofs, locally sourced materials and high-performance enclosures are a few examples of the sustainable strategies employed for the development.

The efficient, modern towers also strive to translate elements of context into the architectural expression. Therefore, the unique project color palette of white, grays and black has been inspired by the architectural vernacular famous in Suzhou. Capturing an essence of the city is critical, as the project will enjoy unparalleled visibility in the downtown due to its location along the ceremonial boulevard and its immediate adjacency to the active public plazas to the east.