Nanjing Qilin Technology Campus Headquarters

Nanjing, China

The new Nanjing Qi-Lin Technology Park Government Center blends civic dignity and authority with unity and openness.

The 24-meter tall, 53,000 square meter structure consists of six above-grade levels and two below-grade parking levels. Four components comprise the basic L-shaped plan. To the north, the massing consists of a rhythmic series of commercial office “fingers” divided by transparent atria. To the south, an L-shaped wing of government offices forms the urban corner and dominant building image. The south wing embraces a larger, lower mass containing supporting functions; service and conference centers, exhibition halls, reception spaces, and an F&B center.

Though connected, the commercial office and government office wings are programmatically separate. They are accessed by means of a pristine glass entrance hall whose formal order and transparency identify the structure as a government building. The glass entry volume is located along a linear axis resolved as an exterior reflecting pool to the north and internal pre-function spaces to the south. Together these components form an elegant yet monumental structure that not only forms a linear presence to East Guang–Hua Road, but also opens up to the remainder of the Technology Park to the west.

From a material standpoint, the building is conceived of as a glass structure contained within a light stone framework of vertical emphasis. The glazing is setback from stone a greater distance on the west and south sides, providing a greater degree of shading while maintaining a uniform building appearance an opportunity for views. Special areas such as the commercial office atria, pre-function enclosure and entrance hall volume are treated as transparent glass elements.

The new Government Center  of the Qi-Lin Technology Park is conceived of as a low-energy and environmentally friendly structure. Green roofs, water pools, rooftop photovoltaics and façade shading are some of the strategies by which the complex forms a harmonic union with its natural environment. Additionally, the building is intended to be a modern and future-oriented building. In order to reach this aim, it is essential that it be a building well suited to its location within a technology campus dedicated to fostering high-tech innovation and commercial success. The linear form of the building is perfectly suited for office space, offering the flexibility to house any form of modern office organization. Optimized daylight illumination, healthy conditioning, the incorporation of garden atria and spectacular views from all work-stations ensure the creation of a vibrant commercial office complex that adds significant value to the clients real-estate portfolio.